swoosh

UITSTAPJES

23-01-2020
Het jaar is nog maar net begonnen, of men trekt er in verschillende groepen al weer flink op uit. De volgende excursies staan/stonden op het programma:

'Lekker' is het taalthema dat in deze periode wordt aangeboden aan de leerlingen van groep 4. Een uitstapje naar Casa di Renzo is dus een mooie gelegenheid om eens in de praktijk te gaan kijken wat er allemaal komt kijken als je "lekker" uit eten gaat in een restaurant. De kinderen namen letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken, kregen een rondleiding en staken ook de handen uit de mouwen.
Niet alleen hielden ze zich bezig met het maken van lekkernijen, maar ook ontdekten ze dat er na al dat eten altijd een geweldige afwas te wachten staat. 'Lekker bezig' dus, die groepen 4.
In groep 8 gooit men het over een heel andere boeg en neemt men een kijkje in de politiek. Allereerst bezochten de groepen het provinciehuis in Den Bosch, waar men al een behoorlijk inkijkje kreeg in het besturen van Noord-Brabant. Later in het schooljaar doet men er nog een 'landelijk' schepje bovenop als men in Den Haag ook de Tweede Kamer gaat bezoeken. Onze schoolverlaters maken ze straks niets meer wijs!
Ook de groepen 5 gingen op ontdekkingsreis. Hoe programmeer je bijvoorbeeld een elektrische hondenslee die in Poolstreken feilloos zijn weg vindt? Over deze en andere (technische) kwesties breken de kinderen zich momenteel het hoofd. Dat doen ze onder meer bij Ontdek-Rijk in Ontdekstation013. Drie weken op een rij duurt het project over de Inuit, een bevolkingsgroep die lang werd aangeduid als Eskimo's. Volgende week woensdag 29 januari sluit de groep van Astrid/Renske de serie bezoeken aan 't Ontdekstation af. Hopelijk hebben ze dan allemaal voldoende inspiratie om op de weg van 'onderzoekend en ontwerpend' leren, creatieve stappen te zetten. Als iedereen nu nog een sneeuwdansje zou willen doen, verkeren over een paar weken de jonge onderzoekers helemaal in de juiste sfeer om het project in stijl af te sluiten.
Neem contact op