swoosh

BIJZONDERE TIJDEN

19-03-2020
De dag leek afgelopen maandag ogenschijnlijk normaal te beginnen. De teamleden die moesten werken, verzamelden zich zoals gewoonlijk rond 08.10 uur in de koffiekamer alvorens aan de slag te gaan voor een nieuwe werkdag. Ogenschijnlijk dus….,

want natuurlijk wisten we wel beter! Een school met leerkrachten, maar zonder kinderen is geen school en behoudens de studiedagen realiseerden we ons dat we dat niet eerder hadden meegemaakt. De sfeer was dan ook voelbaar anders. Nadat onze directeur het scenario voor de werkdag had uitgelegd en de opvangkinderen een plekje hadden gekregen, togen we eerst allemaal naar de 'Paula' om onze persoonlijke gevoelens rondom het Coronavirus aan elkaar kenbaar te maken. Een aantal leerkrachten werd bij toerbeurt ingezet om opvang te bieden aan kinderen van ouders werkzaam in vitale beroepen.
In de 'Paula' ontspon zich een fijn en zinvol gesprek met uiteenlopende emoties.
Maar daarna ging de knop om en wisten we als professionals dat ons een drukke werkdag te wachten stond. Naast de al eerder genoemde opvang moest in één dag het "thuisonderwijs" vorm krijgen. Het werd een dag van saamhorigheid, druk overleg, creatieve ideeën en files bij de kopieerapparaten. Van tijd tot tijd natuurlijk ook wat plenaire momenten om elkaar op de hoogte te houden.
Aan het eind van de werkdag, doodvermoeide, maar zeker ook zeer voldane leerkrachten die gezamenlijk een geheel nieuwe klus hadden geklaard en voor elk kind het onderwijspakketje hadden klaarliggen. Nog dezelfde avond werden ouders geïnformeerd over werkwijze en afhaalmogelijkheden
Dinsdagochtend was het op de speelplaats drukker dan op de weekmarkt in Goirle. Kooplieden waren vervangen door leerkrachten en toegestroomde klanten mochten op alfabetische volgorde hun spullen afhalen. De meeste 'kramen' waren vrijwel direct uitverkocht. Met dank aan alle ouders die de instructies goed hadden gelezen en opgevolgd. Dat betekent dat iedere leerling voorlopig vooruit kan. Natuurlijk zullen er van tijd tot tijd updates van het lespakket volgen, waardoor men aan de slag kan blijven. Overbodig te zeggen dat kinderen tussen alle leeractiviteiten door natuurlijk ook even moeten kunnen ontspannen. Ook voor u als thuiswerker, met daarbij ook nog eens studerende kinderen over de vloer, zal het even zoeken zijn naar een juiste balans. Maar zoals onze premier al zei: "Laten we a.u.b. een beetje rekening houden met elkaar en op elkaar letten. We zullen het samen moeten doen!"
Neem contact op