swoosh

'LUISTERLEERKRACHTEN' BEZOEKEN DE KLASSEN

10-09-2020
Elk jaar maken onze interne contactpersonen een rondje langs de klassen. Binnenkort is het weer zover! Dan vertellen juf Yvonne (1-2) meneer Remco (groep3-4-8) en juf Daniëlle (5-6-7) wie ze zijn en wat ze precies doen.
Ook bespreken de luisterjuffen en luistermeneer tijdens hun bezoek altijd een thema. Dit keer gaat het over "Je veilig voelen!"  Op deze wijze raken kinderen vertrouwd met de contactpersonen en durven ze wellicht het contact te zoeken indien dat nodig is. In de school hangen ook verschillende brievenbussen en  posters waar de kinderen een berichtje kunnen posten. 
 
Luisterleerkrachten staan klaar voor alle kinderen die ergens mee zitten. De interne contactpersonen zullen het kind dan helpen om een oplossing te zoeken. Ze luisteren naar de hulpvraag van het kind, praten er samen over en gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan ook dat u met iets zit dat u graag vertrouwelijk wilt bespreken, dan kunt u natuurlijk ook bij deze personen terecht. Het moet wel te maken hebben met zaken die de school aangaan en het handelen van personen die bij de school betrokken zijn. Er wordt vanuit gegaan dat u in eerste instantie uw klacht of probleem richt aan degene waar het voor bedoeld is. Meer informatie vindt u op onze website (schoolgids) 
Neem contact op