swoosh

Belangrijke schoolinfo

26-11-2020
Een paar belangrijke mededelingen
Wij hebben u al verteld dat er de afgelopen tijd op school een enorme ICT-transitie is doorgevoerd. Een en ander had tot gevolg dat teamleden nu ook een ander e-mailadres hebben gekregen (niet meer schrijverke maar edu-ley-gerelateerd):
voornaam.achternaam @edu-ley.nl
Wij geven u enkele voorbeelden:
peter@schrijverke wordt nu peter.debaar@edu-ley.nl
Ander voorbeeld:
karin.elands@ edu-ley.nl
Onze oude e-mailadressen blijven nog een tijdje in gebruik en e-mail die hierop binnenkomt wordt automatisch doorgestuurd naar de nieuwe e-mailadressen, maar wellicht toch beter om al direct over te schakelen op de nieuwe. Het algemene e-mailadres van school verandert van info@schrijverke in: schrijverke@edu-ley.nl

QUARANTAINE OF NIET?
Bij de ziekmeldingen is afgelopen week een paar keer onduidelijkheid ontstaan over de volgende vraag:
Moeten ouders, broertjes en zusjes in quarantaine als een kind klachten heeft?
Het antwoord luidt:
Huisgenoten van kinderen met verkoudheidsklachten zoals niezen of hoesten, hoeven niet thuis te blijven. Als het kind last krijgt van koorts dan blijven alle huisgenoten wel thuis. Net als wanneer uit een test blijkt dat een gezinslid corona heeft (een positieve uitslag).

't OPSCHRIJVERKE EVEN NIET…..
Voor degenen onder u die zich weleens hebben afgevraagd of "meneer Marcel" na 42 jaar onderwijs (waarvan 33 op 't Schrijverke) misschien ineens met de noorderzon verdwenen is, even een persoonlijk woordje met wat uitleg.
Ik zou eigenlijk aan het begin van dit schooljaar zijn gestart met een afbouwtraject waarbij ik inderdaad uiteindelijk een punt achter mijn loopbaan zou zetten. Helaas werd ik begin juli (laatste week vorig schooljaar) geveld door een hernia die me nu al bijna 5 maanden flinke pijnen oplevert. De lange wachttijden in de zorg (door Corona) maakten het er allemaal niet beter op. Het lijntje met 't Schrijverke bleef natuurlijk wel steeds in tact, want ons team zit wel zo in elkaar dat er in zulke gevallen altijd een meer dan gemiddelde belangstelling voor elkaar is. Om ook nog op een andere manier bij 't Schrijverke betrokken te blijven, verdween ik letterlijk en figuurlijk achter de schermen. Vanaf mijn computer of laptop stuurde ik namelijk toch nog wekelijks de Opschrijverkes naar school.
Het lijkt er nu op dat er wat mijn hernia betreft eindelijk actie wordt ondernomen middels een operatie. Dat betekent dat ik voor het eerst in al die jaren de pen van 't Opschrijverke even terzijde zal moeten leggen en dat u mijn wekelijkse bijdrage voor even zult moeten missen.
Maar geen nood! In tussentijd zal Peter u via de ParnasSys-mail van de nodige informatie blijven voorzien. Klasgebonden activiteiten kunnen ook via Parro worden gecommuniceerd.
Ikzelf hoop dan net voor of net na de kerstvakantie de pen weer voor even op te pakken om hem dan toch binnen afzienbare tijd uiteindelijk definitief aan de wilgen te hangen.
groet Marcel

 
Neem contact op