swoosh

Webinair : tranen in mijn buik

15-01-2021
Het coronavirus heeft een grote impact op het leven. We krijgen vaker te maken met verdriet, teleurstelling en overlijden, ook kinderen. Leren omgaan met verdriet, teleurstelling en pijn hoort bij de opvoeding en het leven.

Belang van de omgeving

Kinderen die te maken krijgen met een verlies door overlijden zijn voor het begrip hiervan en hun ondersteuning afhankelijk van hun omgeving. Juist de volwassenen om hen heen kunnen het verschil maken. Maar hoe kun je steun bieden aan je kind? In dit webinar helpen we je op weg.

Programma

Het webinar zal in de vorm van een vraaggesprek gehouden worden. Een externe vertrouwenspersoon van de GGD zal in gesprek gaan met een trainingsacteur. Gezamenlijk zullen zij op basis van ervaringen uit de praktijk twee situaties doornemen; ouder met een kind in rouw & leerkracht met kind in rouw in de klas. Naast theoretische informatie over rouw in verschillende leeftijdsfasen zullen zij praktische handvatten bieden om ermee om te gaan.

 

Maandag 25 januari 2021

19.30-20.15 uur

 

Aanmelden

Deelname aan het webinar is gratis. Het webinar is zowel voor ouders als professionals (zoals leerkrachten, peuterleidster etc.). Klik op de link hieronder om jezelf aan te melden:

https://ggdhvb.webinargeek.com/tranen-in-mijn-buik-omgaan-met-rouw-en-verlies-bij-kinderen

Neem contact op