swoosh

CORONA: DE ENE DAG IS DE ANDERE NIET!

25-03-2021
Ruim een jaar zijn we nu in de greep van een virus dat zich niet makkelijk laat overwinnen. Op school wachten we ieder dag weer in spanning af hoe de ontwikkelingen zullen verlopen.
Dagen waarop klassen in quarantaine moeten gaan, worden gevolgd door dagen waarop het aantal nieuwe ziekmeldingen tot vrijwel nihil terugloopt. Het is constant balanceren op een wankel koord. Voor alle partijen niet makkelijk, omdat het gaat over een situatie die we niet eerder meemaakten. Inmiddels heeft een groot aantal kinderen en leerkrachten ook in de gaten wat het betekent om getest te worden. Zoals bijvoorbeeld juffrouw Ineke die zich tijdens het testen super dapper schijnt te hebben gedragen.
Gelukkig geldt dat voor heel veel van onze leerlingen ook. En nog fijner is het dat verreweg de meeste testen een 'negatieve' uitkomst hadden. Laten we elkaar daarom scherp houden als het om naleving van de maatregelen gaat. Wat dat laatste betreft toch nog even een dringende oproep aan iedereen die rondom school zijn (klein-) kinderen komt brengen of ophalen. Ondanks een eerder dringend verzoek valt het ons -en ook verschilende ouders- op dat in veel gevallen het mondkapje is thuisgelaten. We willen u er nogmaals op wijzen om het mondkapje toch echt op te zetten. Geeft u dit ook a.u.b. door aan opa's, oma's of anderen die uw kinderen wegbrengen of ophalen. We geven daarmee een goed voorbeeld, zeker ook aan onze bovenbouwleerlingen die op school, buiten de klas constant een mondkapje dragen!

CORONA UPDATE Vanaf de laatste Corona-update tot dit moment hebben we in onze school nog te maken met 1 groep die nu in thuisquarantaine zit vanwege een positief getest kind uit deze groep 5. Alle kinderen van deze groep zijn in elk geval tot a.s. zaterdag in quarantaine.
Neem contact op