swoosh

SCHRIJVERKE GESLOTEN WEEK 3

02-04-2020
Opnieuw een week waarin we het op afstand moeten doen. Juist in een tijd dat we elkaar van dichtbij zo hard nodig hebben.
Anderhalve meter van elkaar, maar op nog grotere afstand als het gaat om het contact leerkracht, leerling, ouders. Wat zouden we het weer fijn vinden om elkaar te kunnen ontmoeten in ons oude vertrouwde klaslokaal.  
 
Maar we weten nu allemaal dat de overheid anders heeft beslist. Voorlopig moeten we het in ieder geval tot 28 april nog even volhouden. Vervelend, maar wel begrijpelijk als het gaat om de gezondheid van ons allen. 
 
Intussen krijgt het digitaal contact met het thuisfront steeds meer vorm. Leerkrachten leggen (na enige oefening) van tijd tot tijd  verbinding met hun leerlingen. Altijd fijn om elkaar weer te zien en te horen. Intussen gaat de dagelijkse opvang op school natuurlijk ook gewoon door. 
 
Maar ook thuis wordt er goed gewerkt. Naast de wekelijkse huiswerkpakketten komt er steeds meer creativiteit los. We zien dat terug op foto's en filmpjes. Waar de ene leerling studeert voor timmerman, volgt de ander de kappersvakschool (zie foto's). Er worden torenhoge kaartenhuisjes gebouwd, online drumlessen gevolgd, vreemde talen geoefend en sommigen houden zich zelfs bezig met zoiets als een koffiecup-challenge: wie lukt het om een koffiecupje van afstand in het apparaat te gooien?! 
 
Maar natuurlijk snappen we ook dat het voor u als ouders niet meevalt alles te matchen. Belangrijk is daarbij: voorkom stress, wat niet gaat, dat gaat niet! Als er door ouders wordt thuisgewerkt en drie kinderen moeten ook nog eens aan de slag, is dat een hele klus. We staan allemaal voor uitdagingen waar we nog nooit eerder mee te maken hebben gehad. Petje af voor de leerlingen en petje af voor de ouders!  
Neem contact op