swoosh

SCHRIJVERKE OP SLOT 5

16-04-2020
De tijd tussen carnavals- en meivakantie is niet geworden wat we er vooraf van hadden gedacht. Het werd een periode die (een treurige) geschiedenis schreef.
Ga maar na: Op 11 januari stierf in Wuhan een 61-jarige man: hij was de eerste coronadode. Dat is nog maar 3 maanden geleden. In korte tijd is de hele wereld op z'n kop gezet. Het jaar 2020 zal daarom ons allen tot in lengte der dagen blijven heugen. Waarbij termen als verdriet, zorg, eenzaamheid, angst maar ook aanpassing, creativiteit en digitalisering voor ieder een andere invulling hebben gekregen.
Wat school betreft: nog één dag aan de slag en dan zit het "thuiswerken" er voor ruim twee weken op. De meivakantie dient zich aan en we merken dat die precies op tijd komt. Ondanks het harde werken van de kinderen (en de ouders) is het duidelijk dat we allemaal vermoeider raken. Het gaat niet elke dag even gemakkelijk. Logisch ook! Waren we in normale omstandigheden na deze periode misschien alweer toe aan een break, in deze bijzondere situatie, waarin het allemaal net wat meer energie kost, is dat ongetwijfeld nog meer het geval.
In de meivakantie houden we zeker 21 april scherp in de gaten: dan horen we wat de vervolgplannen van onze regering zijn waar het om de Coronamaatregelen gaat. Zullen de scholen (gedeeltelijk) weer opengaan? Of gaan we voorlopig door in dezelfde situatie. Zoals u in de mail van onze directeur al kon vernemen, wordt er achter de schermen over verschillende scenario's al flink nagedacht. Uiteraard blijft daarbij te allen tijde onze gezondheid voorop staan! Ook bij het eventueel herstarten van de scholen liggen er in ieder geval genoeg uitdagingen op ons te wachten.
Maar eerst dus even pas op de plaats en probeer daarvan, ondanks alles, toch zoveel mogelijk te genieten. Dik verdiend allemaal!

Wil je voor de vakantie begint alle juffen en meesters toch nog heel even terugzien? Houd dan morgen ook facebook of de groepswebsite in de gaten. Want vroeg of laat zie je ze toch nog allemaal een keer voorbij flitsen. Fijne vakantie allemaal!
Neem contact op