swoosh

Informatie-avond nieuwe stijl

31-08-2023
Soms is het weleens goed om opnieuw naar tradities te kijken. Daarom hebben een aantal teamleden zich vorig schooljaar al gebogen over de invulling van de jaarlijkse informatie-avond. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe vorm, waarin u wegwijs gemaakt wordt in de groep(en) van uw kind(eren): 't Wegwijzerke.

We nemen u graag mee in deze nieuwe ontwikkeling. Dit schooljaar beperken we ons niet meer tot één avond, maar bieden we u nog een moment aan waarbij u in de klas door uw kind(eren) rondgeleid wordt langs alle belangrijke zaken van dat leerjaar. U kunt een bezoek plannen van maximaal 30 minuten in de groep(en) van uw kind(eren) op vrijdag 22 september tussen 11.30u tot 13.00u. We hebben hierbij de keuze gemaakt om een half uurtje aan de schooldag toe te voegen, zodat u ook na 12.30u nog een bezoekje kunt brengen aan de klas of, in het geval van meerdere kinderen op school, de bezoekjes kunt spreiden. Daarnaast bieden wij u ook een avondmoment aan dat, voor de meeste groepen, erg lijkt op de traditionele versie. Dit avondmoment is alleen voor de groepen 5, 6, 7 en 8 anders van opzet. De kinderen in deze groepen leiden namelijk, net als op het middagmoment, hun ouders zelf rond. Als u niet naar dit avondmoment komt, hoeft uw kind er ook niet te zijn. Het is de bedoeling dat u een keuze maakt tussen het middagmoment en het avondmoment. Even alles op een rijtje, per groep, met datum en tijdstippen:

  • Alle groepen: vrijdag 22 september 11.30u - 13.00u In aanwezigheid van uw kind(eren) wordt u rondgeleid. U kunt voor uzelf een bezoekje plannen van maximaal 30 minuten per klas.
  • Groep 1-2: maandag 25 september 19.00u - 20.30u U bent vrij om tussen 19.00 en 19.30 alvast binnen te lopen, in de ruimte bij de conciërges,voor een kopje koffie of thee en tevens kennis te maken met onze directeur, Angelique. De leerkracht heet u vanaf 19.30u welkom in de klas voor een 'ouderwets' informatiepraatje. Hier zijn geen kinderen bij aanwezig. Dit is een moment tussen leerkracht en ouders.
  • Groep 3 en 4: dinsdag 26 september 19.30u - 20.30u De leerkracht heet u welkom in de klas om u te voorzien van informatie over de groep. Hier zijn geen kinderen bij aanwezig.
  • Groep 5 en 6: woensdag 27 september 18.30u - 19.30u De kinderen heten u van harte welkom om u rond te leiden in de klas en te voorzien van informatie.
  • Groep 7 en 8: maandag 25 september 18.30u - 20.30u De kinderen heten u van 18.30u tot 19.30u van harte welkom in de klas om u te vertellen over alle belangrijke zaken in dit leerjaar. Aansluitend vindt in de Paula van 19.30 tot 20.30 voor alle ouders van 7/8 die hier behoefte aan hebben de informatie-avond over het Voortgezet Onderwijs plaats.

Om 19.30u ontvangt de leerkracht u in de Paula om u te informeren over het voortgezet onderwijs. Hier zijn geen kinderen bij aanwezig. Kinderen die ouders rondgeleid hebben, mogen naar huis. De werkgroep ziet dit als een pilot-jaar. Het is dus mogelijk dat niet alles vlekkeloos verloopt. We hopen op uw begrip als dit zo is en bieden u daarnaast tijdens 't Wegwijzerke de gelegenheid om deze nieuwe vorm te evalueren.   We zien u graag bij 't Wegwijzerke!

Neem contact op