swoosh

Kinderboekenmarkt

28-09-2023
In het kader van de Kinderboekenweek zullen we op vrijdag 13 oktober voor de kinderen van onze school (groepen 3 t/m 8) een kinderboekenmarkt houden.
De meeste kinderen hebben vast wel boeken in de kast staan die niet meer gelezen worden. Zo'n boek blijft dan jarenlang ongelezen in de kast staan. Jammer dus, zeker als er anderen zijn die dat boek wel weer met plezier lezen. Voor de markt zijn onderstaande zaken van belang:
 
Kinderen groep 3 en 4 (onder begeleiding):
  • De kinderen uit de groepen 3 en 4 verkopen zelf geen boeken.
  • De kinderen besteden maximaal €3,-. De kinderen zijn natuurlijk niet verplicht een boek te kopen. Het is fijn als het bedrag van €3,- in kleinere munten mee naar school wordt genomen.
Kinderen groep 5 t/m 8 (zelf boeken kopen én verkopen):
  • De kinderen verkopen maximaal 10 boeken per persoon, de boeken dienen nog een ronde mee te kunnen.
  • De kinderen mogen lees-, vertel-, prenten- of stripboeken verkopen. Geen stripbladen dus.
  • De prijzen mogen uitsluitend €0,50, €1,00 of €1,50 bedragen. De prijs wordt thuis (met ouders) met potlood voor in het boek geschreven.
  • De kinderen mogen maximaal €3,- besteden. De kinderen zijn natuurlijk niet verplicht een boek te kopen. Het is fijn als het bedrag van €3,- in kleinere munten mee naar school wordt genomen.
  • Om de inkomsten en uitgaven gescheiden te houden, raden wij aan om een portemonnee mee te geven voor de €3,- en bijv. een bakje met deksel.
De kinderboekenmarkt is op vrijdagochtend en is alleen bestemd voor de kinderen. Ouders kunnen dus geen boeken komen kopen. We kijken uit naar een gezellige en nuttige boekenmarkt. Voor verdere informatie kunt u zich richten tot juf Annelies M (groep 5) en meneer Remco (groep 8).
Neem contact op