swoosh

Inspectie op bezoek

15-10-2024
Op dinsdag 8 oktober hadden we drie inspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs op bezoek.

We waren onderdeel van het 'Steekproef Kwaliteitsonderzoek' en van het 'Thema-onderzoek Vakdidactiek'. Er zijn twaalf verschillende klassen bezocht, diverse documenten ingezien en veel verschillende gesprekken gevoerd.
De Inspectie van het Onderwijs werkt maar met drie eindoordelen: "voldoende", "onvoldoende" of "zeer zwak". We zijn trots op het gekregen, hoogst haalbare, eindoordeel 'voldoende'.
We zijn bovenal dankbaar voor de positieve woorden van de inspecteurs. "Een bijzonder warme sfeer", "uitzonderlijk sterk pedagogisch klimaat" en "inhoudelijke lessen van hoog niveau" springen daar voor ons bijvoorbeeld uit.
Elize, Julian, Lux, Nicolien, Siem en Wassim uit de bovenbouw mochten ook met de inspecteurs in gesprek. Deze zes toppers werden geroemd om hun woordkeuzes, gespreksvaardigheid en wijsheid over het belang van je fijn voelen op school voordat je echt kunt leren.
Gedurende de dag ging het ook over waar nog kansen voor verfijning en verbetering liggen. Bijvoorbeeld op een doorgaande lijn in burgerschap of het actualiseren van het schoolveiligheidsplan.
De voorzitter van het College van Bestuur, Sandra Beuving, was bij de terugkoppeling aan het einde van een lange dag. Ze was geroerd door de vele complimenten die de school mocht ontvangen en noemde de dikke voldoende eigenlijk gewoon een dikke goed.

Een dikke chapeau dus voor alle collega's én voor alle kinderen,
voor alle Schrijverkes die onze school tot onze school maken.

Neem contact op