swoosh

7 Organisatie van ons onderwijs

In elke organisatie heeft iedere medewerker een eigen rol. In dit hoofdstuk geven we een overzicht van de personeelsleden die " buiten de klas om" een belangrijke rol spelen om de schoolorganisatie soepel te laten verlopen.

7.1 Conciërges-administratie-ICT

Onderwijsondersteunend personeel -de spil van onze school- zoals conciërges, administratief medewerkers en ondersteuning van ICT, zijn in een professionele onderwijsorganisatie net zo onmisbaar als de leerkrachten. Daarom zijn we met onze conciërges Sjef, Erwin en Marion maar wat blij. Zij worden vaak bijgestaan door een zeer betrokken vrijwilliger. Hun kamer (achter de hoofdingang) mag gerust het zenuwcentrum van de school genoemd worden. De hele week lopen leerlingen en leerkrachten af en aan om materialen te halen, zich medisch te laten verzorgen, te kopiëren en wat al niet meer. Voor u als ouder is het belangrijk om te weten dat bij het conciërgekamertje ook allerlei formulieren verkrijgbaar zijn. Informatiefolders, verlofaanvraagformulieren of extra Opschrijverkes, het ligt er allemaal.

Een andere onmisbare kracht op 't Schrijverke is Karin Elands. Zij verzorgt niet alleen in haar eentje de administratie van een hele grote school, maar is ook erg betrokken bij zaken als attenties, jubilea en verjaardagen. En natuurlijk kunnen leerkrachten en ouders ook altijd bij haar terecht. U begrijpt dat we op 't Schrijverke zeer blij zijn met onze 'Koningin van de administratie'. 

En dan is daar nog Corné Schoonen. Hij is voor ons een belangrijke steun op ict-gebied. Want met de toename van de mogelijkheden om informatica in het onderwijs toe te passen, nam ook de hoeveelheid randapparatuur toe. Gelukkig kunnen we altijd snel een beroep op hem doen als er ergens even een kink in de digitale kabel zit.
Neem contact op