swoosh

7 Organisatie van ons onderwijs

In elke organisatie heeft iedere medewerker een eigen rol. In dit hoofdstuk geven we een overzicht van de personeelsleden die " buiten de klas om" een belangrijke rol spelen om de schoolorganisatie soepel te laten verlopen.


7.1 Conciërges-administratie-ICT

Onderwijsondersteunend personeel -de spil van onze school- zoals conciërges, administratieve medewerkers en ondersteuning van ict, zijn in een professionele onderwijsorganisatie net zo onmisbaar als de leerkrachten. Daarom zijn we met onze conciërges meneer Sjef en meneer Erwin maar wat blij. Deze twee mannen hebben onlangs versterking gekregen van een vrouwelijke collega Marion.   Daarbij moeten we zeker niet vergeten te vermelden dat zij regelmatig worden bijgestaan door vrijwillige inzet van betrokken hulpkrachten. Hun kamer (achter de hoofdingang) mag gerust het zenuwcentrum van de school genoemd worden. De hele week lopen leerlingen en leerkrachten af en aan om materialen te halen, zich medisch te laten verzorgen, te kopiëren en wat al niet meer. Voor u als ouder is het belangrijk om te weten dat bij het conciërgekamertje ook allerlei formulieren verkrijgbaar zijn. Informatiefolders, verlofaanvraagformulieren, of extra Opschrijverkes, het ligt er allemaal.

Een andere onmisbare kracht op 't Schrijverke is Karin Elands. Leerlingen invoeren, vergaderingen verslaan, telefoon aannemen, bestellingen van materialen doen. Het is een kleine greep uit het takenpakket van onze 'Koningin van de administratie'. U begrijpt dat we op 't Schrijverke zeer vereerd zijn met deze dame!

En dan is daar nog Corné Schoonen. Hij is onze steun en toeverlaat op ict-gebied en is op maandag  en donderdag aanwezig. Want met de toename van de mogelijkheden om informatica in het onderwijs toe te passen, nam ook de hoeveelheid randapparatuur toe. Gelukkig kunnen we altijd snel een beroep op hem doen als er ergens even een digitale kink in de kabel is.
Neem contact op